Pe data de 20.02.2024, Centrul pentru Competențe și Inovare ”STEAM Innovation”, Departamentul de Management și Antreprenoriat, FBAA, ASEM, a organizat cu succes o sesiune de informare despre proiectul Erasmus+ “Skills4future – Developing and improving the STEAM skills of students and teachers for curriculum innovation and sustainable development of higher education institutions and local businesses”. La eveniment au participat reprezentanți din mediul de afaceri, cadre didactice și studenți de la programul de studiu Business și Administrare.

Inițial, directorul Centrului pentru Competențe și Inovare ”STEAM Innovation”, Irina Dorogaia a informat publicul cu privire la particularitățile proiectului Skills4future, obiectivele de bază, activitățile realizate pe parcursul primului an de demarare al proiectului. Domnul Șavga Ghenadie a prezentat rezultatele studiului realizat în cadrul proiectului și a accentuat importanța conlucrării cu mediul de afaceri în vederea obținerii rezultatelor scontate.

Invitat special, domnul Felix Andreas Faehre reprezentant al companiei Kaufland Romania&Moldova, a abordat subiecte cu referire la particularitățile scalării businessului în era digitalizării. Astfel, au fost aduse în discuție o perspectivă profundă despre cum să navigheze cu succes o companie în condițiile actuale și care sunt principiile scalării businessului în lumea contemporană. Prezentarea sa captivantă și experiența vastă au fost cu adevărat o inspirație pentru toți cei prezenți. La fel, și ceilalți reprezentanți din mediul de afaceri au avut ocazia de a explora idei și strategii inovatoare, de a se conecta și de a împărtăși cunoștințe într-un mediu prietenos și dinamic. A fost o demonstrație a pasiunii comune pentru excelență și progres în domeniul afacerilor, sustenabilității și al inovației.

Sesiunea de informare a fost organizată în cadrul proiectului Erasmus+ “Skills4future – Developing and improving the STEAM skills of students and teachers for curriculum innovation and sustainable development of higher education institutions and local businesses”. Acest proiect urmărește dezvoltarea și îmbunătățirea competențelor STEAM ale studenților și cadrelor didactice, în vederea inovării curriculei și dezvoltării sustenabile a instituțiilor de învățământ superior și a afacerilor locale.