2024, 21 mai: Skills4future – al doilea workshop privind Îmbunătăţirea stagiului de practică în cadrul programului de studii Business şi Administrare (2nd Follow-up Workshop)

Skills4future: Al doilea workshop privind Îmbunătăţirea stagiului de practică în cadrul programului de studii Business şi Administrare (2nd Follow-up Workshop)

La 21 mai 2024 în cadrul departamentului de Management și Antreprenoriat, FBAA, ASEM a fost a fost organizat un Follow-up Workshop dedicat îmbunătățirii stagiilor de practică și dezvoltării competențelor STEAM pentru studenții programului de licență în Business și Administrare.
Subiectul principal al workshopului a fost optimizarea organizării stagiilor de practică destinate studenților și identificarea competențelor esențiale ce trebuie dezvoltate pentru a le oferi o experiență formativă semnificativă. Conform noului plan de învățământ studenții de la BA vor avea trei stagii de practică în decursul studiilor sale. Este necesar de regândit programul de practică, pentru ca acesta să contribuie la dezvoltarea competențelor solicitate în prezent de mediul de afaceri.
La eveniment au participat studenții anului 3 din cadrul programului BA, cadre didactice, reprezentanți din mediul de afaceri. În cuvântul de salut, șefa departamentului Solcan Angela, conf. univ., dr. a subliniat importanța dezvoltării competențelor STEAM pentru a asigura succesul studenților în carierele lor ulterioare.
Studenții, care au participat la eveniment au adus în discuție detaliile practice și situații concrete întâlnite, dezvăluind de asemenea așteptările lor de la stagiu. La eveniment au participat parteneri din mediul de afaceri: Purcari S.R.L., Rxquete S.R.L., Vlama S.R.L., etc. Prin conexiunea dintre mediul de afaceri și învățământul superior putem consolida colaborarea pentru dezvoltarea competențelor studenților și îmbunătățirea stagiilor de practică.
Acest eveniment a fost parte a proiectului Erasmus + EDU-2022-CBHE-STRAND-2, “Skills4future – Developing and improving the STEAM skills of students and teachers for curriculum innovation and sustainable development of higher education institutions and local businesses”.