2024, 27 mai: Skills4future – a doua sesiune de informare

Skills4future_A doua sesiune de informare (2nd Outreach session)
Pe data de 27.05.2024, Centrul pentru Competențe și Inovare ”STEAM Innovation”, Departamentul de Management și Antreprenoriat, FBAA, ASEM, a organizat o sesiune de informare despre proiectul Erasmus+ “Skills4future”. La eveniment au participat reprezentanți din mediul de afaceri, cadre didactice și studenți de la programul de studiu Business și Administrare.
Inițial, șefa departamentului Angela Solcan a prezentat noul Sediu al Centrul pentru Competențe și Inovare ”STEAM Innovation”, care va fi localizat în sala 701 a blocului A și care a fost echipat în cadrul proiectului Skills4future. Directoarea Centrului, Irina Dorogaia a venit cu un cuvânt de salut și informat publicul cu privire la particularitățile proiectului Skills4future, obiectivele de bază, activitățile realizate pe parcursul primului an de demarare al proiectului.
Invitații speciali, domnul Platon Nicolae, director la Centrul de Informare şi Promovare în Domeniul Turismului (CIPT) și domnul Manea Sergiu, președintelui Asociației Patronale a Industriei Turismului din Republica Moldova (APIT) au abordat subiecte cu referire la importanța conlucrării dintre mediul afaceri și mediul academic.
Irina Călugăreanu, membră a proiectului Skills4future, a avut o prezentare captivantă și informativă cu privire la rolul Social Media Management în activitatea unei companii sau organizații. La fel, și ceilalți reprezentanți din mediul de afaceri au avut ocazia de a explora idei și strategii legate de digitalizare și inovare, de a se conecta și de a împărtăși cunoștințe într-un mediu prietenos și dinamic.
Sesiunea de informare a fost organizat în cadrul proiectului Erasmus+ “Skills4future – Developing and improving the STEAM skills of students and teachers for curriculum innovation and sustainable development of higher education institutions and local businesses”. Acest proiect urmărește dezvoltarea și îmbunătățirea competențelor STEAM ale studenților și cadrelor didactice, în vederea inovării curriculei și dezvoltării sustenabile a instituțiilor de învățământ superior și a afacerilor locale.